Kaascake met speculoos
30 January 2022

Ingredi├źnten

  • 200 g speculaas
  • 80 g boter
  • 400 g roomkaas vb. philadelphia, op kamertemperatuur
  • 50 g poedersuiker
  • 1 mandarijntje
  • 100 ml slagroom
  • rood fruit of confituur

Instructies

  • Doe de speculaas (200 g) in een keukenmachine en maal fijn.
  • Of doe in een afsluitbaar zakje en klopt fijn met een deegroller.
  • Smelt de boter (80g).
  • Meng de speculaaskruimels met met de boter.
  • Verdeel de speculaas over de glaasjes en druk wat aan.
  • Zet in de koelkast.
  • Doe de roomkaas (400 g) in een kom en klop los met een elektrische mixer.
  • Voeg de zeste en het sap van het mandarijntje toe, samen met de poedersuiker (50 g), en slagroom (100 ml).
  • Mix voor een paar minuten tot het mengsel wat opstijft.
  • Verdeel het mengsel over de glaasjes en zet voor minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Werk af met een lepeltje van je favoriete confituur en wat rood fruit.
Print Friendly and PDF