Japanse soufflé pannenkoeken
8 November 2020

Ingrediënten

  • 2 eierdooiers
  • 20 g volle melk
  • 10 g plantaardige olie
  • 1/4 tl vanille essence
  • 30 g bloem
  • 3 eiwitten
  • 1 tl witte azijn
  • 80 g fijne suiker

Instructies

  • Doe de eierdooiers (2), de volle melk (20 g), de olie (10 g) in een kom en klop los.
  • Voeg het vanille extract (1/4 tl) toe en roer tot het mengsel wit en schuimig is.
  • Voeg de gezeefde bloem (30 g) toe en meng goed.
  • Doe 3 eiwitten en de azijn (1 tl) in een kom en klop het eiwit op.
  • Voeg tijdens het kloppen de suiker (40 g) toe.
  • Meng nu voorzichtig het opgeklopte eiwit bij het deeg.
  • Nu moet je onmiddellijk beginnen bakken anders wordt de deeg te lopend.
  • Wrijf een beetje olie rondom in een warme pan.
  • Maak nu met een spuitzak 3 torentjes in de pan.
  • Dek de pan af en bak gedurende 8 minuten (afhankelijk van je stoof).
  • Keer om en bak ook de andere kant gedurende 5 minuten.
  • Opdienen met wat aardbei of mango couli (zie basistechnieken).
Print Friendly and PDF