Indische pilau rijst
8 October 2023

Ingrediënten

  • 300 g basmati rijst
  • 1 ui
  • 25 g ongezouten boter
  • 1 tl kurkuma
  • 1 snuif kaneel
  • 1 snuif kardemom
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 tl zout
  • 400 g groentenbouillon
  • 1 snuif gele kleurstof

    Instructies

    • Spoel de rijst (300 g) totdat het water helder is en laat de rijst uitlekken in een zeef.
    • Verwarm de boter (25 g) in een pan op een lage temperatuur. De boter mag niet verbranden!
    • Voeg de gesnipperde ui (1) toe, roer goed door.
    • Voeg alle kruiden toe : kurkuma (1 tl), snuif kaneel, snuif kardemom, 3 klaadjes laurier.
    • Roer weer door en laat zo'n vijf minuten op laag vuur langzaam bakken totdat de ui zacht is (en niet bruin).
    • Voeg de rijst toe en roer goed door zodat alle rijst bedekt is met het kruidenmengsel. Bak 1 à 2 minuten.
    • Trensfereer de rijst naar de rijststomer en voeg de bouillon toe.
    • De rijststomer doet nu al het werk voor je! Laat de rijst goed uitstomen en roer voor het serveren goed los.
    • Serveer met een heerlijke curry! Bijvoorbeeld Kip Vindaloo
      Print Friendly and PDF