Ingrediënten
- 300 g basmati rijst
- 1 ui
- 25 g ongezouten boter
- 1 tl kurkuma
- 1 snuif kaneel
- 1 snuif kardemom
- 3 blaadjes laurier
- 1 tl zout
- 400 g groentenbouillon
- 1 snuif gele kleurstof
Instructies
- Spoel de rijst (300 g) totdat het water helder is en laat de rijst uitlekken in een zeef.
- Verwarm de boter (25 g) in een pan op een lage temperatuur. De boter mag niet verbranden!
- Voeg de gesnipperde ui (1) toe, roer goed door.
- Voeg alle kruiden toe : kurkuma (1 tl), snuif kaneel, snuif kardemom, 3 klaadjes laurier.
- Roer weer door en laat zo'n vijf minuten op laag vuur langzaam bakken totdat de ui zacht is (en niet bruin).
- Voeg de rijst toe en roer goed door zodat alle rijst bedekt is met het kruidenmengsel. Bak 1 à 2 minuten.
- Trensfereer de rijst naar de rijststomer en voeg de bouillon toe.
- De rijststomer doet nu al het werk voor je! Laat de rijst goed uitstomen en roer voor het serveren goed los.
- Serveer met een heerlijke curry! Bijvoorbeeld Kip Vindaloo