Hapje : Turkse feta rolletjes
19 May 2019

Lekker hartig Turks hapje van fetakaas in filodeeg, ook wel sigara boregi genoemd

Ingredi├źnten

  • 200 g feta (of witte kaas)
  • Bosje verse peterselie, fijn gesneden
  • Zwarte peper
  • 1 eierdooier
  • 3 vellen filodeeg
  • Zonnebloemolie

Instructies

  • Het is belangrijk dat als je de vellen filodeeg uit de verpakking haalt ze onder een vochtige doek legt om uitdroging te verkomen.
  • Prak de feta kaas met een vork en meng de peterselie, eigeel en een snufje peper er door heen.
  • De feta is al zout van zichzelf dus er hoeft verder geen zout meer toe worden gevoegd.
  • Snijd een vel filodeeg diagonaal in vieren. Snijd de driehoeken nogmaals doormidden zodat er 8 kleine driehoekjes ontstaan.
  • Leg wat van het fetamengsel op de lange zijde van de driehoek en vouw de linker en rechter hoek iets naar binnen bestrijk de andere punt met eiwit en rol ze op.
  • Herhaal dit totdat het mengsel op is.
  • Verhit een laagje van ca 5 cm zonnebloemolie tot 180 graden.
  • Bak de rolletjes (in porties) in 2 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Je kunt ze zowel warm als koud serveren.
Print Friendly and PDF