Ingrediënten
Goed voor 3 personen
- 400 g kippengyros
- 150 g rijst
- 2 tomaten in blokjes
- 3 puntpaprika's
- 1,5 el peterselie
- 1,5 el koriander
- 75 g feta
- 3 el yoghurt op Griekse wijze
- 1,5 el walnoten
- olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de puntpaprika’s in de lengte door, verwijder de zaadlijsten en leg ze in een ovenschotel.
- Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout.
- Zet 5 minuten in de oven.
- Kook de rijst zoals op de verpakking beschreven gaar in licht gezouten water.
- Bak de kippengyros in olijfolie goudbruin en gaar.
- Schep er de rijst, de tomatenblokjes, de walnoten, de peterselie en de koriander onder.
- Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
- Vul de paprika’s rijkelijk met het gyrosmengsel, brokkel er de fetakaas over en zet nog eens 5 minuten onder de grill.
- Kruid de yoghurt met peper en zout en serveer bij de gevulde paprika's.