Gevulde puntpaprika’s met kippengyros
10 March 2019
Ingrediënten
Goed voor 3 personen
  • 400 g kippengyros
  • 150 g rijst
  • 2 tomaten in blokjes
  • 3 puntpaprika's
  • 1,5 el peterselie
  • 1,5 el koriander
  • 75 g feta
  • 3 el yoghurt op Griekse wijze
  • 1,5 el walnoten
  • olijfolie
  • peper en zout
Instructies
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de puntpaprika’s in de lengte door, verwijder de zaadlijsten en leg ze in een ovenschotel.
  • Bedruppel met olijfolie en kruid met peper en zout.
  • Zet 5 minuten in de oven.
  • Kook de rijst zoals op de verpakking beschreven gaar in licht gezouten water.
  • Bak de kippengyros in olijfolie goudbruin en gaar.
  • Schep er de rijst, de tomatenblokjes, de walnoten, de peterselie en de koriander onder.
  • Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
  • Vul de paprika’s rijkelijk met het gyrosmengsel, brokkel er de fetakaas over en zet nog eens 5 minuten onder de grill.
  • Kruid de yoghurt met peper en zout en serveer bij de gevulde paprika's.
Print Friendly and PDF