Ingrediënten
- 1 pak filodeeg
- 100 g ongezouten boter
- 2 appels
- 250 ml room
- 150 g suiker
- 3 eieren
- 1 tl vanille extract
Instructies
- Haal de filodeeg uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
- Oven voorverwarmen op 180°C.
- Smelt de boter (100 g).
- Neem een bakschotel en invetten met de gesmolten boter.
- Neem velletje per velletje van de filodeeg en bestrijk met gesmolten boten.
- Gebruik 2 vingers om de vellen te “plooien” en vouw ze voorzichtig heen en weer accordeonachtig (zie foto).
- Leg de de geplooide filodeeg in de schotel en doe dit tot de schotel vol is.
- Meng de room (250 ml), suiker (150 g) en vanille extract (1 tl) in een kom met een garde.
- Meng er dan ook de 3 eieren onder.
- Giet het mengsel dan gelijkmatig over de geplooide filodeeg.
- Snij de appels in smalle reepjes en steek die in de plooien.
- Bak gedurende 40 minuten in de oven.
- Haal uit de oven en laat wat afkoelen.
- Opdienen terwijl het lauw is met een bolletje ijs.