Geplooid filodeeg appeltaart
24 April 2024

Ingrediënten

  • 1 pak filodeeg
  • 100 g ongezouten boter
  • 2 appels
  • 250 ml room
  • 150 g suiker
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille extract

Instructies

  • Haal de filodeeg uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Oven voorverwarmen op 180°C.
  • Smelt de boter (100 g).
  • Neem een bakschotel en invetten met de gesmolten boter.
  • Neem velletje per velletje van de filodeeg en bestrijk met gesmolten boten.
  • Gebruik 2 vingers om de vellen te “plooien” en vouw ze voorzichtig heen en weer accordeonachtig (zie foto).
  • Leg de de geplooide filodeeg in de schotel en doe dit tot de schotel vol is.
  • Meng de room (250 ml), suiker (150 g) en vanille extract (1 tl) in een kom met een garde.
  • Meng er dan ook de 3 eieren onder.
  • Giet het mengsel dan gelijkmatig over de geplooide filodeeg.
  • Snij de appels in smalle reepjes en steek die in de plooien.
  • Bak gedurende 40 minuten in de oven.
  • Haal uit de oven en laat wat afkoelen.
  • Opdienen terwijl het lauw is met een bolletje ijs.
Print Friendly and PDF