Gember, beef en tofu roerbak
27 April 2021

Ingrediënten

Goed voor 3 personen

Voor de vlees marinade
  • 250 g steak
  • 1.5 el water
  • 1 tl maïzena
  • 1 tl olie
  • 0.5 tl oestersaus
  • snuifje baking soda

Voor het gerecht
  • 250 g tofu
  • 30 ml heet water
  • 0.5 tl suiker
  • 0.5 tl Hoisin saus
  • 0.5 tl donkere soja saus
  • 2 tl lichte soja saus
  • 1/4 tl sesam olie
  • 0.5 tl witte peper
  • 0.5 rode peper
  • 1.5 cm gember
  • 2 teentje look
  • 10 lente ui
  • 40 ml olie
  • 1,5 tl Maggi smaakversterker
  • 1 el shaoxing wijn (of droge sherry of andere Chinese kookwijn)
  • Instructies

    • Snij het biefstuk (250 g) in dunne reepjes.
    • Maak een papje van water (1.5 el) en maïzena (1 tl), olie (1 tl), oestersaus (0.5 tl) en baking soda( snuif).
    • Voeg bij het biefstuk en laat 30' marineren.
    • Snij de tofu (250 g) reepjes van ongeveer 1 cm dik.
    • Doe in een kommetje het hete water (30 ml), de suiker (0.5 tl), de Hoisin saus (0.5 tl), de donkere soja saus (0.5 tl), de lichte soja saus (2 tl), de sesam olie (1/4 tl) en de witte peper (0.5 tl).
    • Meng alles goed en de saus is klaar.
    • Snij de rode paprika (1/2) in stukken, snipper de look (2) en de gember (1.5 cm).
    • Snij de lente ui (10) in schuin in stukken .
    • Verhit de wok en als het begint te roken voeg dan 1 el olie toe.
    • Bak voorzicht de tofu tot goudbruin gedurende 2 minuten per kant en zet dan apart.
    • Voeg terug een el olie toe en roerbak gedurende een halve minuut het biefstuk.
    • Als het voor 75% gaar is haal het dan uit de wok en zet apart.
    • Doe terug een 0.5 el olie in de wok samen met de gember.
    • Karamelliseer en laat bruin worden gedurende zo'n 20 seconden.
    • Voeg de look toe en het wit van de lente ui en de rode paprika (nog steeds op hoog vuur).
    • Na zo'n 20 seconden kan je de Shaoxing wijn toevoegen en laat een halve minuut bakken.
    • Voeg nu de tofu en het biefstuk (samen met het braadvocht) en de saus toe.
    • Roerbak een halve minuut tot de saus goed rond het biefstuk en de tofu zit.
    • Voeg het groene deel toe van de lente ui en roerbak verder.
    • Voeg nu Maggie smaakversterker (1.5 tl) toe en roer nog een laatste keer.
    • Opdienen met rijst.
    Print Friendly and PDF