Garlic Chicken in yoghurt saus
21 November 2022

Ingrediënten

  • 600 g kippendijen
  • 140 g natuur yoghurt (bij Griekse yoghurt 20 cl kippenbouillon toevoegen)
  • 1 tl Kashmiri rode chili poeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl lookpoeder
  • 1/2 tl dhania poeder (koriander poeder)
  • 1 el maïzena
  • 2 teentjes look
  • 1/2 el gedroogde groene kruiden
  • 1 tl zout
  • 1/2 el bruine suiker
  • 1 ui
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 1 el olie

Instructies

  • Neem een kom en doe er de yoghurt (140 g) in (of Griekse met 20 cl kippenbouillon).
  • Voeg toe : Kashmiri rode chili poeder (1 tl), paprikapoeder (1 tl), dhania poeder (1/2 tl) en lookpoeder (1 tl).
  • Mix van de gedroogde groene kruiden (1/2 el) toevoegen en ook bruine suiker (1/2 el).
  • Tenslotte nog maïzena ( 1 el) en fijn gesnipperde look (2).
  • Snipper de helft de ui fijn en voeg toe.
  • Doe er de olie (1 el), zout (1 tl) en peper bij en met een klopper goed mengen.
  • Doe er nu de kip bij (600 g) en zeer goed mengen zodat alle kip bedekt is met de saus.
  • Snij de andere helft van de ui in ringen en voeg bij de kip en goed mengen.
  • Laat nu rusten in de koelkast (2u of 1 nacht).
  • Oven voorverwarmen op 190°.
  • Doe alles nu in een ovenschotel en bak in de oven voor 50' tot 1u.
  • Halverwege de saus over de kip scheppen en eventueel wat water toevoegen als het te droog is.
  • Steek een thermometer in de kip en als het 80° is dan is de kip goed.
  • Opdienen met een salade of brood of rijst.
Print Friendly and PDF