Fruittaart
16 April 2021

Ingrediënten

  • 1 kruimeldeeg
  • 4 eieren
  • 500 ml melk
  • 50 g vanillepoeder
  • 1 vanillesuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 200 ml room
  • 2 gelatine blaadjes
  • 70 g suiker
  • 2 kiwi
  • 2 pruimen
  • 5 aardbeien
  • 0.5 mango
  • 2 el abrikoos confituur

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 180°.
  • Doe de kruimeldeeg in een beboterde en bebloemde vorm en leg er bakpapier in en bakparels.
  • De bodem in de oven verwarmen op 180° gedurende 20'.
  • Verwijder dan de bakparels en bak nog 15'
  • Verwarm 500 ml melk in een kleine pan.
  • Doe er de vanillestok of vanille extract en vanillesuiker bij .
  • Laat de melk koken.
  • Doe ondertussen 4 eierdooiers in een kom met 70 g suiker en wit kloppen (ruban).
  • Doe er dan het zakje vanillepoeder (50 g) bij en goed mengen.
  • Verwijder de vanillepeul uit de hete melk en schenk een klein deel ervan bij het eiermengsel.
  • Roer meteen met de garde.
  • Giet nu het mengsel in de pan bij de rest van de warme melk.
  • Gebruik een matig tot zacht vuur en blijf continu roeren met de garde, tot je een gebonden pudding overhoudt.
  • Kijk uit dat de pudding niet aanbrandt.
  • Giet uit in een ovenschotel en bedek de banketbakkersroom met een vel vershoudfolie zodat er geen velletje op komt.
  • Laat de pudding afkoelen.
  • Week de gelatine in een beker met koud water.
  • Klop de volle room half op tot een luchtig mengsel dat de dikte heeft van yoghurt.
  • Knijp het geweekte gelatineblad uit. Verwarm een bescheiden scheutje room in een pan en los het blaadje daarin op.
  • Schenk de room met gelatine bij de half opgeklopte room en roer met de garde.
  • Schep de lauwe (of afgekoelde) banketbakkersroom in delen bij de opgeklopte room.
  • Blijf aan de slag met de garde tot er een gladde, luchtige vanillecrème overblijft.
  • Giet deze 'crème Suisse' in de taartvorm en laat de vulling opstijven. Reken hiervoor zo'n 2 uur.
  • Snij het fruit in kleine stukken. Je kan alle soorten fruit gebruiken.
  • Leg het fruit op de vanillepudding.
  • Verwarm 2 el abrikoos confituur en een scheut water en roer.
  • Als het mengsel warm is , dan kan je dat met een borstel over het fruit smeren.
Print Friendly and PDF