Ingrediënten
Goed voor 100 loepia's
- 500g gemengd gehakt
- 2 stengels groene selder
- 2 wortels
- 1 kippenbouillonblokje
- peper
- 2 ei
- 3 el bloem
- 100 loempia vellen
- Snuif ajinomoto
Instructies
- Laat de loempiavellen (100) ontdooien.
- Doe het gehakt (500g) in een grote schotel.
- Snippe de ui fijn en doe bij het gehakt.
- Snij de wortels (2) in heel fijne stukjes (2 mm) en doe bij het gehakt.
- Snij de selder (2) zeer fijn (2 mm) en doe ook bij het gehakt.
- Voeg het ei (1) toe en alles goed mengen.
- Doe er nu de bloem (3 el) en alles zeer goed mengen.
- Kruiden met voldoende peper en een snuif ajinomoto.
- Klop een ei (1) los in een tas.
- Vorm de loempia's zoals op de bijgaande foto's.
- Doe met je vinger een beetje ei op de plaats waar je de loempia sluit om dicht te plakken.
- De loempiavellen drogen gemakkelijk uit, dus maar een per een uit het pak halen.






