Filippijnse Loempia
26 June 2024

Ingrediënten

Goed voor 100 loepia's
  • 500g gemengd gehakt
  • 2 stengels groene selder
  • 2 wortels
  • 1 kippenbouillonblokje
  • peper
  • 2 ei
  • 3 el bloem
  • 100 loempia vellen
  • Snuif ajinomoto

Instructies

  • Laat de loempiavellen (100) ontdooien.
  • Doe het gehakt (500g) in een grote schotel.
  • Snippe de ui fijn en doe bij het gehakt.
  • Snij de wortels (2) in heel fijne stukjes (2 mm) en doe bij het gehakt.
  • Snij de selder (2) zeer fijn (2 mm) en doe ook bij het gehakt.
  • Voeg het ei (1) toe en alles goed mengen.
  • Doe er nu de bloem (3 el) en alles zeer goed mengen.
  • Kruiden met voldoende peper en een snuif ajinomoto.
  • Klop een ei (1) los in een tas.
  • Vorm de loempia's zoals op de bijgaande foto's.
  • Doe met je vinger een beetje ei op de plaats waar je de loempia sluit om dicht te plakken.
  • De loempiavellen drogen gemakkelijk uit, dus maar een per een uit het pak halen.
Print Friendly and PDF