Eierkoeken
21 March 2020

Ingredi├źnten

  • 200 g bloem
  • 4 eieren
  • 1 citroen
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 180 g suiker
  • snufje zout
  • 1 flinke theelepel bakpoeder

Instructies

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Kluts de eieren (4) in een kom en voeg de vanillesuiker (1 zakje) en gewone suiker (180 g) toe.
  • Mix de eieren in 3 a 5 minuten luchtig.
  • Meng ondertussen de bloem (180 g) met het bakpoeder (1 tl) en zout (snuif).
  • Rasp de citroenschil bij het meel en schep er een paar keer doorheen.
  • Spatel het bloemmengsel door de eieren.
  • Doe dit niet te lang anders worden de eierkoeken minder luchtig.
  • Maak hoopjes van het beslag op de bakplaat van ongeveer 2 eetlepels per eierkoek.
  • Houd voldoende rekening met tussenruimte want de eieren lopen nog uit in de oven.
  • Bak ze ongeveer 10 tot 12 minuten in de oven totdat ze mooi bruin zijn.
  • Laat ze afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt.
Print Friendly and PDF