Daging Bumbu Bali (Balinese Gehaktballetjes)
22 November 2018

Ingrediënten

Voor de balletjes
  • 500 g runds gehakt (américain)
  • 2 el paneermeel
  • 1 ei
  • 1 el gefruite uitjes
  • 2 tl gedroogde peterselie
  • 3 tl uienpoeder
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl selderijzout
  • 1 tl suiker
  • 1 tl peper

Voor de saus
  • 100 ml azijn
  • 200 ml tomatenketchup
  • 100 g donkere basterdsuiker
  • 100 ml chilisaus
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl sambal

Instructies

De balletjes
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng 500 gram gehakt met het paneermeel (2 el), de gefruite uitjes (1 el), de gedroogde peterselie (2 tl) , het uienpoeder (3 el), de kurkuma (2 tl), het selderijzout (1 tl), de suiker (1 tl), het ei en de peper (1 tl).
  • Maak hier kleine gehaktballetjes van.
  • Leg de gehaktballetjes in een ovenschaal.
  • Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.

De saus
  • Meng de azijn (100 ml), de tomatenketchup (200 ml), de donkere basterdsuiker (100 g), de chilisaus (100 ml) en 1 uitgeperst teentje knoflook door elkaar.
  • Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en de sambal (1 tl) tot de ui zacht is.
  • Voeg de net gemaakte zoetzure saus toe.
  • Breng kort aan de kook en laat dan 10 minuten zachtjes pruttelen.

  • Serveer de gehaktballetjes met de saus en rijst of nasi
  • Kan ook los als aperitief hapje geserveerd worden
Print Friendly and PDF