Daging Bumbu Bali (Balinese Gehaktballetjes)
22 November 2018
Ingrediënten
Voor de balletjes
- 500 g runds gehakt (américain)
- 2 el paneermeel
- 1 ei
- 1 el gefruite uitjes
- 2 tl gedroogde peterselie
- 3 tl uienpoeder
- 2 tl kurkuma
- 1 tl selderijzout
- 1 tl suiker
- 1 tl peper
- 100 ml azijn
- 200 ml tomatenketchup
- 100 g donkere basterdsuiker
- 100 ml chilisaus
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 tl sambal
Instructies
De balletjes
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng 500 gram gehakt met het paneermeel (2 el), de gefruite uitjes (1 el), de gedroogde peterselie (2 tl) , het uienpoeder (3 el), de kurkuma (2 tl), het selderijzout (1 tl), de suiker (1 tl), het ei en de peper (1 tl).
- Maak hier kleine gehaktballetjes van.
- Leg de gehaktballetjes in een ovenschaal.
- Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Meng de azijn (100 ml), de tomatenketchup (200 ml), de donkere basterdsuiker (100 g), de chilisaus (100 ml) en 1 uitgeperst teentje knoflook door elkaar.
- Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en de sambal (1 tl) tot de ui zacht is.
- Voeg de net gemaakte zoetzure saus toe.
- Breng kort aan de kook en laat dan 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Serveer de gehaktballetjes met de saus en rijst of nasi
- Kan ook los als aperitief hapje geserveerd worden