Corned beef (Filipijnse stijl)
16 May 2024

Ingrediënten

Voor 3 personen
  • 2 blikken corned beef
  • 4 aardappelen
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 5 tenen look
  • 1 snuif ajinomoto
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • 1 el vissaus
  • olie
  • peper en zout

Instructies

  • Snij de aardappelen (4) in blokjes van 1 cm.
  • Snij de tomaten (3) in blokjes van 1 cm.
  • Versnipper de ui (1) en de look (5).
  • Doe wat olie in een pan en stoof de ui en de look.
  • Als deze wat glazig zijn mag je de aardappelen en de tomaten toevoegen.
  • Laat stoven onder deksel op matig vuur tot de aardappelen zacht zijn.
  • Voeg nu de tas bouillon (1/2 blokje) en het snuifje ajinomoto toe.
  • Haal de corned beef (2) uit het blik en verkruimel wat.
  • Doe de corned beef nu ook in de pan en laat bakken.
  • Voeg nog wat vissaus toe (1 em).
  • Proeven en eventueel afdruiden met peper en zout.
  • Als het te droog is kan nog wat water toegevoegd worden.
  • Opdienen met rijst.
Print Friendly and PDF