Ingrediënten
- 1 Kruimeldeeg
- 1 citroen
- 3 eieren
- 3 el bloem
- 175 g suiker
- 125 ml room
Voor de versiering maak een 1/2 recept Italiaanse Meringue
Instructies
- Verwarm de oven op 180°.
- Beboter en bebloem een taartvorm.
- Leg het kruimeldeeg in de taartvorm en druk rondom goed aan.
- Prik een paar gaatjes in de bodem en leg er een stuk bakpapier op en doe er bakparels op.
- Bak gedurende 10' en verwijder dan de bakparels en bak nog 5'.
- Maak ondertussen de vulling. Rasp de citroen en knijp hem daarna uit in een kom.
- Klop de eieren (3), het cirtroensap, de citroeprasp, suiker (175 g) en de room (125 ml) met een mixer door elkaar.
- Haal de taartvorm uit de oven en giet het mengsel er in.
- Bak nu nog 20' tot de vulling stevig is.
- Laat de taart afkoelen en bestrooi met poedersuiker.