Citroentaart
13 December 2020

Ingrediënten

  • 1 Kruimeldeeg
  • 1 citroen
  • 3 eieren
  • 3 el bloem
  • 175 g suiker
  • 125 ml room

Voor de versiering maak een 1/2 recept Italiaanse Meringue

Instructies

  • Verwarm de oven op 180°.
  • Beboter en bebloem een taartvorm.
  • Leg het kruimeldeeg in de taartvorm en druk rondom goed aan.
  • Prik een paar gaatjes in de bodem en leg er een stuk bakpapier op en doe er bakparels op.
  • Bak gedurende 10' en verwijder dan de bakparels en bak nog 5'.
  • Maak ondertussen de vulling. Rasp de citroen en knijp hem daarna uit in een kom.
  • Klop de eieren (3), het cirtroensap, de citroeprasp, suiker (175 g) en de room (125 ml) met een mixer door elkaar.
  • Haal de taartvorm uit de oven en giet het mengsel er in.
  • Bak nu nog 20' tot de vulling stevig is.
  • Laat de taart afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
Print Friendly and PDF