Chinese ‘egg drop’ soep
1 November 2017

Ingrediënten

  • 800 ml kippenbouillon
  • 1/2 theelepel sesamolie
  • 1/2 theelepel zout
  • een snuifje suiker
  • een snuifje witte peper
  • beetje kurkuma voor kleur
  • 30 g maizena opgelost in 120 ml water
  • 3 eieren, licht los geklopt
  • 1 lenteui
  • een tiental champignons
  • 1 el koriander

Instructies

  • Laat de kippenbouillon sudderen in een medium pot.
  • Voeg er al roerend de sesamolie, suiker en witte peper aan toe.
  • Voeg er wat kurkuma aan toe voor een gele kleur.
  • Voeg er de in schijfjes gesneden champignons toe.
  • Voeg er de opgeloste maizena aan toe – blijf ondertussen roeren om klonters te vermijden.
  • Klop de eieren licht (zodat er nog slierten te zien zijn van eierdooier en eiwit.
  • Voeg de eieren toe al roerend – de snelheid waarmee je roert bepalen de grootte van de ei-slierten.
  • Voeg de lente ui, de koriander toe en nog een beetje sesam olie op de soep en dien op.

  • Totale tijd : 20′
  • Goed voor 4 personen