Ingrediënten
Voor 3 personen
- 1 grote kipfilet
- 2 eieren
- 2 teentjes look
- 1/2 citroen of limoen
- 1 el mosterd
- 1,5 dl arachideolie
- 1 dl natuuryoghurt
- cayennepeper
- 1 tl Engelse saus (Worchestershiresaus)
- 3 zoute ansjovisfilets
- 1 krop Romeinse sla
- 5 sneden wit brood
- klontjes boter
- 100 g Parmezaanse kaas in blok
- 2 el olijfolie
Instructies
De kip
- Grill de kip in wat boter en snij dan in reepjes en zet opzij (onder folie).
- De Caesar dressing is een variatie op de klassieke mayonaise.
- Breek de eieren (2) en doe enkel de dooiers in een hoge mengbeker. Het eiwit gebruiken we niet.
- Pel de look en snij de teentjes (2) in kleine stukjes.
- Voeg ze toe aan het eigeel in de mengbeker.
- Knijp de limoen (of citroen) (1/2) uit in de beker en voeg er de mosterd (1 el) aan toe.
- Plaats de staafmixer in de pot en mix zonder de mixer omhoog te doen.
- Schenk al mixend de arachideolie (1.5 dl) toe, tot je een stevige mayonaise krijgt.
- Schenk yoghurt (1 dl) bij de mayonaise en mix alles tot een romige dressing.
- Voeg de zoute ansjovis (3) toe, een voorzichtig snuifje cayennepeper en enkele druppels worcestershiresauce (Engelse saus).
- Mix alle ingrediënten in de dressing.
- Proef en voeg naar smaak nog wat extra ansjovis of kruiding toe. Zet de dressing even koel.
- Scheur de bladeren van de Romeinse sla in grove stukken en was ze in veel koud water.
- Laat de sla goed uitlekken.
- Neem het brood en verwijder de korst en snij het brood in dobbelstenen.
- Verhit een klontje boter en een scheutje olijfolie in een pan.
- Zodra het braadvet heet is, bak je hierin de dobbelsteentjes brood tot goudbruine knapperige croutons.
- Blijf bij de pan, want het gaat snel!
- Leg een vel keukenpapier in een diep bord, en laat de warme croutons hierop uitlekken.
- Vul een grote slakom met de gescheurde blaadjes Romeinse sla.
- Schik hierop de stukjes kip en de croutons.
- Schenk er enkele flinke lepels Caesardressing over.
- Werk de sla af met schilfers van het blokje Parmezaanse kaas.