Caesar Salade
22 December 2019

Ingrediënten

Voor 3 personen
  • 1 grote kipfilet
  • 2 eieren
  • 2 teentjes look
  • 1/2 citroen of limoen
  • 1 el mosterd
  • 1,5 dl arachideolie
  • 1 dl natuuryoghurt
  • cayennepeper
  • 1 tl Engelse saus (Worchestershiresaus)
  • 3 zoute ansjovisfilets
  • 1 krop Romeinse sla
  • 5 sneden wit brood
  • klontjes boter
  • 100 g Parmezaanse kaas in blok
  • 2 el olijfolie

Instructies

De kip
  • Grill de kip in wat boter en snij dan in reepjes en zet opzij (onder folie).

De dressing
  • De Caesar dressing is een variatie op de klassieke mayonaise.
  • Breek de eieren (2) en doe enkel de dooiers in een hoge mengbeker. Het eiwit gebruiken we niet.
  • Pel de look en snij de teentjes (2) in kleine stukjes.
  • Voeg ze toe aan het eigeel in de mengbeker.
  • Knijp de limoen (of citroen) (1/2) uit in de beker en voeg er de mosterd (1 el) aan toe.
  • Plaats de staafmixer in de pot en mix zonder de mixer omhoog te doen.
  • Schenk al mixend de arachideolie (1.5 dl) toe, tot je een stevige mayonaise krijgt.
  • Schenk yoghurt (1 dl) bij de mayonaise en mix alles tot een romige dressing.
  • Voeg de zoute ansjovis (3) toe, een voorzichtig snuifje cayennepeper en enkele druppels worcestershiresauce (Engelse saus).
  • Mix alle ingrediënten in de dressing.
  • Proef en voeg naar smaak nog wat extra ansjovis of kruiding toe. Zet de dressing even koel.

De sla
  • Scheur de bladeren van de Romeinse sla in grove stukken en was ze in veel koud water.
  • Laat de sla goed uitlekken.

De croutons
  • Neem het brood en verwijder de korst en snij het brood in dobbelstenen.
  • Verhit een klontje boter en een scheutje olijfolie in een pan.
  • Zodra het braadvet heet is, bak je hierin de dobbelsteentjes brood tot goudbruine knapperige croutons.
  • Blijf bij de pan, want het gaat snel!
  • Leg een vel keukenpapier in een diep bord, en laat de warme croutons hierop uitlekken.

Afwerking
  • Vul een grote slakom met de gescheurde blaadjes Romeinse sla.
  • Schik hierop de stukjes kip en de croutons.
  • Schenk er enkele flinke lepels Caesardressing over.
  • Werk de sla af met schilfers van het blokje Parmezaanse kaas.
Print Friendly and PDF