Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 (stok)brood (8 sneetjes)
- 4 tomaten van goede kwaliteit
- 3 teen knoflook
- 1 bol mozarella
- 2 el verse basilicum
- peper en zout
- 4 el olijfolie
Instructies
voorbereiding tomaten
- Vul een kom met kokend heet water.
- Snijd met een mes een kruis aan de onderkant van de tomaten.
- Leg de tomaten een minuutje in het water en spoel ze af moet koud water.
- Als het goed is moet nu het velletje makkelijk te verwijderen zijn.
- Snij ook het waterige gedeelte met de zaadjes er uit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Snipper de basilicum en de look (3 teentjes) fijn
- Snij de mozarella in kleine blokjes
- Meng in een kommetje de tomatenblokjes met de mozzarella, knoflook, basilicum en 1 eetlepel olijfolie. Kruid naar smaak af met peper en zout.
- Snij het brood in plakken en bestrijk aan beide kanten met een beetje olijfolie (3 el).
- Grill het brood aan beide kanten in de oven knapperig.
- Wrijf met een teentje knoflook (1 teentje) over de bovenkant van de knapperige broodjes.
- Leg ze op een bord en schep de bruschetta topping er over. Garneer eventueel met een extra blaadje basilicum.