Bruschetta met tomaat en mozarella
31 December 2019

Ingrediënten

Voor 4 personen
  • 1 (stok)brood (8 sneetjes)
  • 4 tomaten van goede kwaliteit
  • 3 teen knoflook
  • 1 bol mozarella
  • 2 el verse basilicum
  • peper en zout
  • 4 el olijfolie

Instructies

voorbereiding tomaten
  • Vul een kom met kokend heet water.
  • Snijd met een mes een kruis aan de onderkant van de tomaten.
  • Leg de tomaten een minuutje in het water en spoel ze af moet koud water.
  • Als het goed is moet nu het velletje makkelijk te verwijderen zijn.
  • Snij ook het waterige gedeelte met de zaadjes er uit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  • Snipper de basilicum en de look (3 teentjes) fijn
  • Snij de mozarella in kleine blokjes
  • Meng in een kommetje de tomatenblokjes met de mozzarella, knoflook, basilicum en 1 eetlepel olijfolie. Kruid naar smaak af met peper en zout.
  • Snij het brood in plakken en bestrijk aan beide kanten met een beetje olijfolie (3 el).
  • Grill het brood aan beide kanten in de oven knapperig.
  • Wrijf met een teentje knoflook (1 teentje) over de bovenkant van de knapperige broodjes.
  • Leg ze op een bord en schep de bruschetta topping er over. Garneer eventueel met een extra blaadje basilicum.
Print Friendly and PDF