Bramen-Mascarpone taart
30 October 2022

Ingrediënten

Biscuit
  • 2 eieren
  • 60 g suiker
  • 3 g vanillesuiker
  • 40 g bloem
  • 15 g maïzena

Vulling
  • Bramen confituur
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml room
  • 1 tl vanille extract
  • 100 g verse bramen
  • poedersuiker

Instructies

Biscuit
  • Oven voorverwarmen op 180°.
  • Vet een springvorm van 15 cm doorsnee in en bekleed met bakpapier.
  • Mix de eieren (2) met de suiker (60 g) en vanillesuiker (3 g) in 8-10 min. schuimig.
  • Zeef de bloem (40 g) en maïzena (15 g) boven de eieren en spatel er rustig door.
  • Giet het beslag in de springvorm en bak in 20-25 min. gaar. (controleer met een prikker)
  • Haal de biscuit uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.

Taart afwerking
  • Klop de mascarpone (250 g), room (250 ml) en vanille extract (1 tl) door elkaar tot je een stevige massa hebt.
  • Doe het mascarpone mengsel in een spuitzak.
  • Snij de biscuit in het midden horizontaal doormidden.
  • Spuit ongeveer de helft van het mascarpone mengsel op de onderste biscuit laag.
  • Verdeel 5 el bramen confituur over het mascarpone mengsel.
  • Leg de andere biscuit laag op de taart en duw een beetje aan.
  • Spuit de rest van het mascarpone mengsel op de buitenkant van de taart en strijk af met een paletmes.
  • Verwarm in een steelpan 2 el confituur met 2 el water.
  • Druppel de jam over de taart zodat de jam naar beneden druppelt.
  • Zet de taart in de koelkast zodat de confituur kan afkoelen.
  • Verdeel de verse bramen over de bovenkant van de taart.
  • Bestrooi vlak voor serveren met poedersuiker.
Print Friendly and PDF