Bloemkool aardappel curry (Aloo Gobi Masala)
10 February 2024

Ingrediënten

Aloo gobi is een populair Indiaas curry gerecht gemaakt met aardappel (aloo) en bloemkool (gobi uit de Noord-Indiase regio Punjab.

Goed voor 5 personen.

  • 500 g bloemkool (= 1 grote)
  • 400 g aardappelen (= 3 grote)
  • 1 tl kurkumapoeder (haldi)
  • 2 tl Kashmiri chilipoeder
  • 2 tl koriander poeder (dhania)
  • 2 grote tenen look
  • 1 tl gember
  • 1 grote ui
  • 3 kleine laurierblaadjes
  • 1 gedroogde rode chili
  • 1 grote tomaat
  • 1 tl panch phoron (of komijnzaad)
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl suiker
  • zout en peper volgens smaak
  • 1 tas warm water
  • een beetje erwten
  • 5 el olie

Instructies

  • Maak de kuidenpasta in een tas : meng zeer goed kurkuma (1 tl), Kashmiri chili poeder (1 tl=mild à 2 tl=spicy), gemalen koriander (2 tl) en 4 el water.
  • Verwarm olie (2.5 el) in een pan op middelmatig vuur.
  • Snij de bloemkool in roosjes en die in de pan en kruid met zout (1/4 tl) en kurkuma (1/4 tl).
  • Bakken op hoog vuur al roerend tot de bloemkool licht bruin is en neem ze dan uit de pan.
  • Doe terug olie (2.5 el) in de pan op middelmatig vuur.
  • Als de olie warm is dan voeg je de laurierblaadjes (3) toe, de gedroogde rode chili en 1 tl panch phoron.
  • Bak deze even al roerend op laag vuur.
  • Snij de ui in reepjes en doe ze in de pan en laat wat stoven.
  • Doe er dan ook de aardappelen (in stukjes) bij en bak tot ze licht bruin kleuren.
  • Voeg nu de geraspte gember (1 tl), gegeraspte look (2), zwarte peper en de kruidenpasta toe.
  • Goed roeren. Om geen smaken te verliezen, het potje met de kruidenpasta met wat water spoelen en dat er bij doen.
  • Snij de tomaat (1 grote) in stukken en doe deze erbij en wat zout (1/4 tl).
  • Nog kruiden met zwarte peper en 3 minuten bakken.
  • Doe er nu 80 ml heeft water bij en laat bakken voor 3 minuten met een deksel erop.
  • Voeg nu de bloemkool erbij en de garam masala (1 tl).
  • Als het te droog lijkt doe er dan nog 100 ml water bij.
  • Laat onder deksel op laag vuur pruttelen tot de aardappelen en de bloemkool zacht zijn (8 minuten).
  • Optioneel kan je ook wat erwten toevoegen.
  • Eens proeven en desnoods bijkruiden met zout, chili of wat suiker.
  • Opdienen met rijst of roti of flatbread.
Print Friendly and PDF