Bladerdeeg met gehakt
12 December 2020

Ingrediënten

  • 1 bladerdeeg
  • 200 g kalfsgehakt
  • 1 rode paprika
  • 2 takjes groene selder
  • 4 lente-ui
  • 1 eidooier
  • 1 el melk
  • boter (en/of olie)
  • 2 el bladpeterselie
  • peper

Instructies

  • Snij de paprika in blokjes, de selder in boogjes en de lente-uitjes in ringetjes.
  • Hak 2 el peterselie fijn.
  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Bak het kalfsgehakt rul in een likje boter of olie.
  • Doe er de paprika en de selder bij.
  • Laat enkele minuten zacht stoven, of tot de groenten beetgaar zijn.
  • Voeg er de uiringetjes en de peterselie aan toe.
  • Kruid met flink wat peper en zout.
  • Laat minstens een half uur afkoelen.
  • Rol het bladerdeeg uit op het werkvlak (laat het op het bakpapier liggen).
  • Bestrijk het tot op 1 cm van de rand met het gehaktmengsel. Rol zo stevig mogelijk op.
  • Leg de rol op het bakpapier op een bakplaat.
  • Klop de eierdooier los met de melk. Bestrijk er de deegrol mee.
  • Bak 20 tot 25 minuten in het midden van de oven.
  • Laat afkoelen op een rooster. Serveer lauw of koud.
Print Friendly and PDF