Biscuit
16 January 2020

Ingrediënten

Voor een hoge vorm van 15cm diameter
  • 160 g ei (3 grote eieren)
  • 85 g suiker
  • 70 g bloem
  • 2 g bakpoeder
  • 15 g maizena
  • 5 g vanille suiker
  • snufje zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Vul een pan met warm water en doe hier de kom van de keukenrobot in. Ik zet het vuur heel zachtjes aan zodat het water de metalen kom en de ingrediënten voorzichtig iets warmer maakt.
  • Mix de suiker (85 g) met de eieren (160 g) een paar minuten met de pan op het hete water.
  • De suiker zal oplossen in het ei. Dit kun je overigens ook voelen door wat ei door je vingers te rollen. Is de suiker nog niet opgelost? Dan voel je dit.
  • Na enkele minuten zal het opgelost zijn en mag de kom van de warmtebron.
  • Mix het geheel nog zo’n 8-10 minuten op de hoogste stand totdat de eieren heel luchtig zijn.
  • De gezeefde bloem (70 g) , maizena (15 g), het bakpoeder (2 g) en het zout (snuif) spatel je door de luchtige mix.
  • Niet meer kloppen! Dit gaat ten koste van de luchtigheid van je biscuit.
  • Handig is als je de vorm van te voren invet en met bakpapier bekleed.
  • Schep het mengsel in de vorm en bak het 5 minuten op 150 graden.
  • Na 5 minuten verhoog je de temperatuur naar 175 graden.
  • Bak nog 30'. Probeer de oven pas te openen als je denkt dat het biscuit klaar is. Kijk af en toe door het raam naar binnen om de kleur te beoordelen.
  • Als je denkt dat het tijd is, prik er dan met een satéprikker in om te testen of er geen deeg meer aan blijft hangen. Is de prikker droog? Dan mag de oven uit.
  • Laat de vorm nog zo’n 5 minuten in de over staan met de deur op een kier.
  • Nu mag het uit de oven. Je zult zien dat de randen los komen.
  • Nu kun je het biscuit uit de vorm halen. De onderkant van het biscuit is altijd lekker strak en daarom gebruik ik dit als bovenkant. Dit is mooier bij het opspuiten van het biscuit of het bekleden met fondant of marsepein.

  • Vind je het biscuit toch een beetje droog? Je kunt het altijd tremperen.
  • Tip: een biscuit is goed houdbaar in de diepvries dus ben je bang dat je niet genoeg tijd hebt? Bak het biscuit dan eerder.
Print Friendly and PDF