Beef Stroganoff (keto)
6 November 2021

Ingrediënten

Beef Stroganoff
  • 3 el boter
  • 500 g mager rundgehakt
  • 250 g champignon
  • 1 teentje look
  • 240 ml rundsbouillon
  • 100 g roomkaas
  • 60 g zure room
  • 2 tl Worchestershire saus
  • 2 tl mosterd
  • 0.5 tl paprikapoeder
  • peper en zout

Bloemkoolrijst
  • bloemkoolrijst
  • 1 teentje look
  • 2 ei
  • 2 lente ui
  • 1 el honing of ahornsiroop
  • 4 el sojasaus
  • 1 tl chilivlokken

Instructies

Beef Stoganoff
  • Snij de champignons (250 g) in plakjes.
  • Bak het gehakt (500 mg) rul in een hoge pan en zet dan apart.
  • Verhit de boter (3 el) in een hoge pan.
  • Bak de champignons tot ze goudbruin zijn.
  • Voeg peper, zout en look (1) toe.
  • Voeg de bouillon (240 ml), roomkaas (100 g) en zure room (60 g) toe.
  • Voeg ook de Worshestershire (2 tl), mosterd (2 tl) en paprika (0.5 tl) toe.
  • Verhit al roerend tot het kookt.
  • Voeg nu het gehakt terug toe en meng alles goed.

Bloemkoolrijst
  • Fruit de look (1) aan in een scheutje olie in een grote pan.
  • Voeg de geklutste eieren (2) toe en roer tot kleine stukjes.
  • Doe de stukjes roerei even in een potje en zet aan de kant.
  • Doe terug wat olie in de pan en fruit de look aan.
  • Voeg nu het wit van de de lente ui (2) en bloemkoolrijst toe en bak tot het zacht is.
  • Breng het geheel op smaak met honing/agave, sojasaus en chilivlokken.
  • Voeg het ei nu weer toe en meng goed en werk af met het groen van de lente ui.
Print Friendly and PDF