Ingrediënten
Beef Stroganoff
Bloemkoolrijst
- 3 el boter
- 500 g mager rundgehakt
- 250 g champignon
- 1 teentje look
- 240 ml rundsbouillon
- 100 g roomkaas
- 60 g zure room
- 2 tl Worchestershire saus
- 2 tl mosterd
- 0.5 tl paprikapoeder
- peper en zout
Bloemkoolrijst
- bloemkoolrijst
- 1 teentje look
- 2 ei
- 2 lente ui
- 1 el honing of ahornsiroop
- 4 el sojasaus
- 1 tl chilivlokken
Instructies
Beef Stoganoff
Bloemkoolrijst
- Snij de champignons (250 g) in plakjes.
- Bak het gehakt (500 mg) rul in een hoge pan en zet dan apart.
- Verhit de boter (3 el) in een hoge pan.
- Bak de champignons tot ze goudbruin zijn.
- Voeg peper, zout en look (1) toe.
- Voeg de bouillon (240 ml), roomkaas (100 g) en zure room (60 g) toe.
- Voeg ook de Worshestershire (2 tl), mosterd (2 tl) en paprika (0.5 tl) toe.
- Verhit al roerend tot het kookt.
- Voeg nu het gehakt terug toe en meng alles goed.
Bloemkoolrijst
- Fruit de look (1) aan in een scheutje olie in een grote pan.
- Voeg de geklutste eieren (2) toe en roer tot kleine stukjes.
- Doe de stukjes roerei even in een potje en zet aan de kant.
- Doe terug wat olie in de pan en fruit de look aan.
- Voeg nu het wit van de de lente ui (2) en bloemkoolrijst toe en bak tot het zacht is.
- Breng het geheel op smaak met honing/agave, sojasaus en chilivlokken.
- Voeg het ei nu weer toe en meng goed en werk af met het groen van de lente ui.