Ingrediënten
Voor de bouillon
- 3 l water
- 2 ui
- 3 teentjes look
- 50 g gember
- 3 stengels selder
- 1 chili peper
- 2 rundsbouillon blokjes
- 2 el vissaus
- Enkele limoenblaadjes
- Peper en zout
- 500 g rundergehakt
- 1 ei
- krokante uitjes
- 2 el paneermeel
- 2 pakjes rijstnoedels
- 1 scheut sojasaus
- 3 lente ui
- 0.5 paksoi
- 1 geraspte wortel
- 1/4 geraspte witte kool
- handvol sojascheuten
Instructies
Voor de bouillon
- Zet een grote soepketel op het vuur.
- Snij de ajuinen (2) grof, de gember (50 g), de knoflook (3) fijn.
- Snij ook de selder stengels (3) grof en de chili peper (1) in een paar stukken.
- Voeg toe in de soepketel.
- Voeg de limoenblaadjes, peper en zout toe en laat de bouillon koken.
- Doe het gehakt (500 g) met het volledige ei in de mengkom van de keukenrobot. Kruid met een snuif zout en een draai van de pepermolen.
- Voeg de krokante uitjes toe. Pel en kneus een knoflook en voeg ook toe.
- Laat de keukenrobot alles goed mengen tot een stevig geheel.
- Als je gehakt te nat is, kan je steeds wat paneermeel toevoegen om een stevigere massa te bekomen.
- Maak balletjes van het gehakt en doe ze bij de bouillon en laat koken tot ze gaar zijn.
- Zet een grote pot op het vuur met gezouten water en kook de noedels (volgens verpakking).
- Breng de soep op smaak met wat sojasaus, vissaus,....
- Hak de lente-ui, selder blaadjes fijn en houd opzij als garnituur.
- Giet de noedels af.
- Elke eter doet noedels in zijn soepkom.
- Doe er de groenten op volgens wens.
- Giet er dan hete bouillon over en een paar gehaktballetjes.
- Doe er bovenop nog wat lente ui en krokante uitjes.