Ayam Rica Rica (kip – Indonesië)
14 November 2021

Ingrediënten

  • 600 g kip
  • 3 sjalot
  • 2 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 tomaat
  • 200 g grote rode chili of puntpaprika
  • 1 kipbouillonblokje
  • 4 el olie
  • 1/2 tl kerrie poeder
  • 2 cm gember
  • 1 stengel citroengras
  • 1 chili
  • 1tl suiker

Instructies

  • Doe olie (2 el) in een pan en bak de kip en haal dan uit de pan.
  • Snij alle ingrediënten in stukken.
  • Doe de sjalot (3), rode ui (2), knoflook (3), rode paprika (1), tomaat (1), rode chili (200 g) in de blender en mix.
  • Doe er ook de geraspte gember (2 cm), olie (2 el), de kerrie (1/2 tl), de chili (1) en de suiker (1 tl) bij en nog eens mixen.
  • Doe het mengsel nu in de pan en laat al roerend bakken tot het gaar is.
  • Voeg er dan 1 l water bij.
  • Voeg de geplette stengel citroengras bij.
  • Voeg nu ook de gebakken kip bij en blijven omroeren.
  • Proeven eventueel nog peper en zout toevoegen.
Print Friendly and PDF