Ingrediënten
Voor 6 glaasjes
- 2 rijpe avocado's
- sap van 1/2 citroen
- 2 el verse bieslook
- 1 teentje look
- Peper en zout
- Snuifje pili pili
- 4 sneetjes parmaham (om te bakken in de oven)
- 1 handje cashew noten
- 2 el sesam zaadjes
- 8 groene asperges
- Olijfolie (of kokosolie) om in te bakken
Instructies
- Doe het vlees van de avocado's (2), citroensap (1/2), verse bieslook (2 el), look (1), peper, zout en pili pili in een kom.
- Mix tot een mousse.
- Ondertussen verwarm je de oven voor op 180 graden.
- Leg hier in de sneetjes parmaham (4) op wat bakpapier.
- Laat dit een 15 tal minuten in de oven.
- Dan haal je ze eruit, en laat ze afkoelen op wat keukenpapier. (Als ze afgekoeld zijn, zullen ze lekker krokant zijn.)
- Neem een steelpannetje en doe hier de cashew noten en het sesam zaad in.
- Laat roosteren op een laag vuurtje. Blijf er wel bij en roer er vaak door want dit kan snel aanbranden.
- Bak de groene asperges (8) in wat olijfolie, kruid met peper en zout.
- Als ze klaar zijn, leg je ze op wat keukenpapier.
- Als ze afgekoeld zijn, snij de groene asperges in 3 gelijke delen.
- Neem nu 4 kleine potjes.
- Doe hier wat avocado mousse in.
- Leg er 5/6 stukjes asperge op, wat geroosterde cashews en sesamzaad.
- Werk af met de crunchy parmaham.