Avocado mousse met asperge
15 April 2021

Ingredi├źnten

Voor 6 glaasjes
  • 2 rijpe avocado's
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 el verse bieslook
  • 1 teentje look
  • Peper en zout
  • Snuifje pili pili
  • 4 sneetjes parmaham (om te bakken in de oven)
  • 1 handje cashew noten
  • 2 el sesam zaadjes
  • 8 groene asperges
  • Olijfolie (of kokosolie) om in te bakken

Instructies

  • Doe het vlees van de avocado's (2), citroensap (1/2), verse bieslook (2 el), look (1), peper, zout en pili pili in een kom.
  • Mix tot een mousse.
  • Ondertussen verwarm je de oven voor op 180 graden.
  • Leg hier in de sneetjes parmaham (4) op wat bakpapier.
  • Laat dit een 15 tal minuten in de oven.
  • Dan haal je ze eruit, en laat ze afkoelen op wat keukenpapier. (Als ze afgekoeld zijn, zullen ze lekker krokant zijn.)
  • Neem een steelpannetje en doe hier de cashew noten en het sesam zaad in.
  • Laat roosteren op een laag vuurtje. Blijf er wel bij en roer er vaak door want dit kan snel aanbranden.
  • Bak de groene asperges (8) in wat olijfolie, kruid met peper en zout.
  • Als ze klaar zijn, leg je ze op wat keukenpapier.
  • Als ze afgekoeld zijn, snij de groene asperges in 3 gelijke delen.
  • Neem nu 4 kleine potjes.
  • Doe hier wat avocado mousse in.
  • Leg er 5/6 stukjes asperge op, wat geroosterde cashews en sesamzaad.
  • Werk af met de crunchy parmaham.
Print Friendly and PDF