Appeltaartjes met speculoos
30 November 2020

Ingrediënten

8 porties in muffin bakvorm

5 dagen goed in afgedekte doos - 3 maanden in de diepvries



Deeg
  • 100 g ongezouten roomboter
  • 100 g donkerbruine basterdsuiker
  • 180 g zelfrijzend bakmeel
  • 5 g speculaaskruiden
  • snuf zout
  • 0,5 ei
  • 1 tl vanille-extract

Vulling
  • 700 g zoetzure appels
  • 35 g fijne kristalsuiker
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 125 g amandelmeel

Extra
  • 1 el melk voor het afsmeren

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed tot een stevig deeg.
  • Leg 1/3 van het deeg even opzij.
  • Vet een muffin bakvorm in en bestuif deze met bloem.
  • Rol de 2/3 van het deeg uit en steek er met een grote bakring rondjes deeg uit, deze rondjes moeten groot genoeg zijn om de bodem en zijkant van elke muffinvorm te bedekken.
  • Bekleed zoveel mogelijk muffinvormpjes tot het deeg op is.
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes.
  • Doe alle blokjes appel in een grote kom. Meng de suiker en speculaaskruiden erdoor.
  • Kneed de andere helft van het ei door het amandelmeel.
  • Verdeel dit over de bodems, gevolgd door de appelvulling.
  • Belangrijk is dat de blokjes appel er zo compact mogelijk in zitten. Druk de vulling stevig aan en verschuif eventueel hier en daar wat appeltjes.
  • Rol het resterende stuk deeg opnieuw uit en snijd er dunne stroken van.
  • Snijd ze op maat en leg kruislings bovenop de taartjes.
  • Bak de speculaas appeltaartjes in 40 minuten op 170 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat de taartjes afkoelen in de vorm zodat ze steviger worden.
Print Friendly and PDF