Appeltaart met mascarpone
22 April 2018

Ingrediënten

Voor het deeg:
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 75 g suiker
  • 150 g boter (op kamertemperatuur)
  • 1 ei
  • beetje bakpoeder

Voor de vulling:
  • 2 appels
  • 75 g suiker
  • 300 g mascarpone
  • 2 eieren
  • scheutje vanille aroma
  • 75 g bloem
  • 1 citroen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de bloem (250 g), suiker (75 g), boter (150 g), ei (1) voor het deeg in een kom.
  • Meng alles goed door elkaar totdat je een mooie bol deeg hebt.
  • Verdeel wat bloem over het aanrecht.
  • Rol ongeveer 2/3 van het deeg uit.
  • Leg een springvorm op het deeg en snijd de vorm uit.
  • Vervolgens bedek je de bodem van de ingevette springvorm met het deeg.
  • Daarna rol je de rest van het deeg uit en snijd je repen (3 cm breed) uit om de zijkant van de springvorm te bedekken.
  • Druk de repen deeg tegen de zijkant aan en bedek zo de hele zijkant.
  • Zet de springvorm ondertussen even in de koelkast.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in plakjes. Besprenkel de plakjes appel met een beetje citroensap.
  • Meng in een kom de suiker (75 g), mascarpone (300 g), eieren (2), vanille aroma (1 tl) en bloem (75 g)goed door elkaar.
  • Voeg ook een beetje citroenrasp toe.
  • Als alles goed gemengd is, verdeel je het mengsel over het deeg in de springvorm.
  • Bedek het mengsel met de plakjes appel.
  • Zet de appeltaart met mascarpone circa 45-50 minuten in de oven.

  • Tijd voorbereiding : 30′
  • Tijd bakken : 45′-50′
  • Goed voor 6-8 personen