Appeltaart met crumble en kruimeldeeg
26 December 2020

Ingrediënten

  • 1 kruimeldeeg (kant-en-klaar)
  • 5 appelen
  • 150 g aarbeiengelei
  • 100 g suiker (+ 3 el extra)
  • 100 g zelfrijzende bloem
  • 100 g boter
  • 1/2 tl kaneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Leg het kruimeldeeg met bakpapier in een platte taartvorm.
  • Prik er met een vork enkele gaatjes in.
  • Leg er een tweede vel bakpapier op en leg er bakparels op.
  • Bak gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
  • Verwijder dan de bakparels en bak nog 5'.
  • Schil de appelen en snij in blokjes.
  • Meng de suiker (100 g) , kaneel (1/2 tl) en bloem (100g ).
  • Voeg de koude boter (100 g) beetje bij beetje toe en meng tot een crumble.
  • Haal het kruimeldeeg er weer bij.
  • Verwijder de bakparels en bovenste bakpapier. Laat het deeg 5 minuten drogen.
  • Lepel de gelei op de bodem en leg er alle appelstukjes op.
  • Strooi er nog wat suiker over.
  • Verdeel de crumble over de appelstukjes.
  • Bak de taart 35 minuten verder in de voorverwarmde oven.
Print Friendly and PDF