Amandelkoekjes
4 January 2020

Ingrediënten

Voor 16 koekjes
  • 120 g ongezouten roomboter
  • 70 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 g amandelmeel
  • 100 g bloem
  • snuif zout
  • 60 g amandelen

Instructies

  • Mix de boter (120 g), suiker (70 g) en vanille-extract (1 tl) tot een romig geheel.
  • Voeg dan amandelmeel (100 g), bloem (100 g) en zout (snuif) toe en kneed het geheel tot een stevig deeg.
  • Als laatst voeg je de amandelen (60 g) toe, kneed deze gelijkmatig door het deeg heen.
  • Maak een rol (ca 6 cm doorsnede) van het deeg en wikkel deze in folie.
  • Leg de rol deeg minimaal een uur in de koelkast zodat het kan rusten.
  • Snij de rol deeg in plakjes en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in 12-15 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar, of tot de randjes goudbruin zijn.
  • In een trommel 2-3 weken houdbaar, in de vriezer tot 3 maanden.
Print Friendly and PDF