Amandel-zanddeeg koekje
27 October 2019

Ingrediënten

  • 300 g boter
  • 125 g bloemsuiker
  • 500 g bloem
  • 125 g eieren (2.5)
  • 125 g broyage 50/50 (50% amandelmeel/50% bloemsuiker)
  • snuifje zout
  • 1 vanillesuiker

Instructies

  • Pommade boter (zachte) (300 g) vermengen met suiker (125 g) met de de VLINDER.
  • Zout en vanillesuiker toevoegen .
  • Eieren (2.5) toevoegen.
  • Broyage (63 g bloemsuiker/63 g amandelmeel) toevoegen.
  • Bloem (500 g) KORT ondermengen (deeg mag niet rekken.
  • In plastiek folie verpakken en laten rusten in frigo (4u - 24u)
  • Deeg uittrollen tot 3 mm dikte. Strooi wat bloem op de tafel om kleven te vermijden.
  • Koekjes uitsteken met vormpjes.
  • Koekjes doreren (met eigeel overstrijken).
  • 8 à 10' bakken op 170°.
Print Friendly and PDF