Aardbeien kaastaart
1 May 2021

Ingrediënten

  • 80 g boter
  • 175 g mariakoekjes of petit beurre
  • 500 g aardbeien
  • 500 g volle platte kaas
  • Sap van 1 citroen
  • 12 blaadjes gelatine
  • 250 g room
  • 150 g witte suiker

Instructies

  • Bekleed de bodem van een springvorm (24 cm) met bakpapier.
  • Laat de gelatine (12) weken in koud water.
  • Kruimel de koekjes (175 g) fijn met de hand of doe ze in een keukenmachine.
  • Smelt de boter (80 g) en schep deze door de koekjes.
  • Verdeel de koekkruimels over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.
  • Zet de springvorm zolang in de koelkast.
  • Doe de aardbeien (400 g) in een keukenmachine en blend helemaal fijn.
  • Verwarm het citroensap (1) in een pannetje en voeg de gelatine toe en roer totdat deze in opgelost en laat daarna wat afkoelen.
  • Schep de platte kaas in een grote kom en roer de gepureerde aardbeien en de suiker (150 g) er door.
  • Giet ook het citoen-gelatine mengsel er bij en roer door.
  • Klop de room stijf en schep deze ook door de aardbeien-kaas.
  • Giet het mengsel over de koekjes bodem en laat minimaal 3 uur goed stijf worden in de koelkast (bij voorkeur een hele nacht).
  • Garneer de kaastaart met verse aardbeien.